RDW EXPORT DIENSTVERLENING

Als u uw auto wilt exporteren, dan dient de auto te worden uitgeschreven uit het Nederlands kentekenregister. Bij Parsbedrijfsauto`s Deventer regelen wij dat graag voor u!

RDW EXPORT DIENSTVERLENING


Als u uw auto wilt exporteren, dan dient de auto te worden uitgeschreven uit het Nederlands kentekenregister. Bij Parsbedrijfsauto`s Deventer regelen wij dat graag voor u!

Voertuig exporteren RDW


Om een auto voor u te kunnen exporteren dienen wij te beschikken over een aantal zaken. Alleen met deze documenten kunnen wij de auto officieel afmelden bij de RDW. Als de export is goedgekeurd bent u gevrijwaard van het betalen van wegenbelasting en uw verzekering. De volgende zaken en documenten hebben wij nodig om te exporteren:

- Originele Nederlandse kentekenplaten
- Afgelezen kilometerstand van het voertuig
- Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes (indien het voertuig in de voorraad staat is een Tijdelijk Document Nummer ook voldoende)
- Geldig legitimatiebewijs van diegene die de auto exporteert

Met deze documenten kunnen wij via ons systeem het voertuig uitvoeren in het register van de RDW. Als het voertuig geëxporteerd is krijgt u van ons 2 nieuwe documenten mee. Het Kentekenbewijs deel II en een vrijwaringsbewijs. Op het kentekenbewijs deel II staat de nieuwe eigenaar vermeld en de overige informatie van het voertuig. Dit document is vanaf dat moment het belangrijkste document bij het voertuig daarbij moet de kentekencard van oude eigenaar mee (mocht het voertuig in de bedrijfsvoorraad staan is het aangeraden om eerst een kentekencard aan te vragen voor u de export uit laat voeren). Alleen hiermee kan het voertuig in een ander land worden ingevoerd. Let op dat u nu met het voertuig niet meer mag rijden over de weg en alleen getransporteerd mag worden. Wilt u wel rijdend het land verlaten, dan heeft u een tijdelijke verzekering nodig die maximaal 14 dagen geldig is.

Voertuig exporteren met verzekering en tijdelijke kentekenplaten


Als een voertuig is geëxporteerd mag u niet zomaar de weg op, omdat de auto niet meer verzekerd is en geen kentekenplaten meer heeft. Echter in de meeste situaties zult u altijd nog een stuk moeten rijden met het voertuig, bijvoorbeeld naar het land waar het voertuig geregistreerd dient te worden. Bij Parsbedrijfsauto`s Deventer kunnen wij u voorzien van tijdelijke kenteken platen met verzekering voor 14 dagen om met het voertuig de weg op te mogen. Let op het voertuig moet gedurende de verzekeringsperiode apk gekeurd zijn. U krijgt van ons 2 witte kentekenplaten en een groene kaart dat het voertuig vanaf de ingangsdatum voor 14 dagen is verzekerd.

Export tarieven per 01-01-2023:

- Export papieren: € 50,-

export papieren - parsbedrijfs autos

- Export papieren + verzekering (14 dagen) + witte kentekenplaten: € 150,-

export papieren + verzekering - parsbedrijfs autos

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u mailen naar [email protected] of bellen met 06-20885055.